Egenprodusert boknafisk

Egenprodusert boknafisk av Skrei er en av våre spesialiteter. Skreisesongen starter på Valentin dagen, 14 februar. Gadus Morhua på latin, eller Skrei som vi sier. Kjært barn har mange navn. I riktig gamle dager blei fisken kalt Skrida som betyr å vandre.

Spesialitet

I dag kaller vi også Skreien for kjærlighetsfisken. Å vandre det har ho gjort ute i Barentshavet. Ho e 5 år, har hjemlengsel, er kjønnsmoden og klar førr en flørt. Ho har gode muskla, e fin og kvit i kjøttet og har god retningssans. Ho vandre til hjemtraktene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja kor ho slår sæ laus på dypt vann. Her e ho i godt selskap, det mingles og flørtes i tette stimer før ho gyter opp mot 5 millioner egg.

Førr fiskera og kystfolk er dette ei eventyrlig tid, Lyset og sola er tilbake, det jobbes til alle døgnets tider på hav og land førr å få mest mulig ut av denne fantastiske delikatessen som er på sitt aller beste fra februar til april.

Lokale fiskere fra Myre fisker Skreien like utenfor Skipnes. Vi skylder Ted Robin Endresen på Myre fiskemottak en stor takk for at han leverer ferdig filetert skrei til oss. Første helga i mars henger vi fisken her ute på kaia over åpent hav. Her henger den i sol og sludd til vi plukker den ned etter 14 dager. Fisken blir skinnet og pakket av kjærlige kvinnehender. Dette gjør at vi kan servere godt over 1500 porsjoner av denne kortreiste delikatessen. Vær velkommen.

Torgrim Rørtveit
Fersk skrei henges på hjell.
Torgrim Rørtveit
I 14 dager får skreien henge.
Torgrim Rørtveit
Mars måned er den perfekte tiden for et godt resultat.
Astrid Rørtveit
Astrid Rørtveit
Med kjærlig hånd gjøres fisken klar.
Astrid Rørtveit
Dette er en fantastisk delikatesse
Astrid Rørtveit
Boknafisk serveres på Skipnes med tradisjonelt tilbehør.